Stekene Boezjeert: verhuur rolstoelfiets!

Op initiatief van Stekene Boezjeert werd een subsidie verkregen bij de Eerstelijnszone Waasland voor de aankoop van een rolstoelfiets. Gemeente Stekene, Zorg Stekene én Raakzaam slaan de handen in elkaar en zorgen ervoor dat deze rolstoelfiets ingezet kan worden door iedereen die hier nood aan heeft!

Met het verhuren van deze rolstoelfiets geven we het plezier van een stukje fietsen aan mensen die niet (meer) zo mobiel zijn. Zo raken mensen letterlijk wat verder en wordt hun leefwereld net dat tikkeltje groter. Eenzaamheid verdwijnt even. Spontaan komen er verhalen en een gezellige babbel met de vrijwilliger die hen vervoert. Mooie sociale contacten over generaties heen die mensen actief samenbrengt. Stekene is een groene gemeente waarin fietsen aangenaam is, zowel in het centrum, om te winkelen, als langs de Stekense vaart om te genieten in de natuur.

Mantelzorgers , familie, buurtbewoners,... Iedereen die nood heeft aan zo’n aangepaste fiets kan vanaf 1 juni gebruik maken van onze rolstoelfiets.

Praktisch:

Je kan de fiets reserveren via het onthaal van Zorg Stekene (03 432 29 00, bereikbaar van ma tot vrij van 9u-16u30). De onkostenvergoeding bedraagt 10 EUR voor een halve dag en 20 EUR voor een hele dag. 

Gepubliceerd opwoensdag 3 januari 20247.00 u.