Vrijwilligers

glimlach binnen liefdadigheid gezichtsuitdrukking ANTONI SHKRABA|Pexels

Vrijwilligers zijn onmisbaar voor Zorg Stekene. We hebben maar liefst meer dan 70 vrijwilligers waar we dankbaar op kunnen rekenen. Het zijn mensen die zich belangeloos inzetten voor het welzijn van anderen. Dit zijn activiteiten waar we kunnen rekenen op vrijwilligers:

  • Activiteiten met bewoners: u hebt een oog voor de mogelijkheden van onze bewoners. U ziet snel welke hulp iemand nodig heeft. Knutselen, koken, dansen, zingen, ... zijn voorbeelden van activiteiten.
  • Cafetaria: U verwelkomt bewoners en bezoekers en zorgt voor bestellingen en de werking van de toog. De cafetaria is dagelijks open van 14u tot 17u, ook op zon- en feestdagen. U werkt samen met 1 of 2 vrijwilligers.
  • Huiskamer: U begeleidt bewoners zonder slikproblemen bij maaltijden in de huiskamer. U geeft aandacht, maakt een praatje en biedt een luisterend oor. U helpt bij tafels dekken of vaatwasser inruimen.
  • Chauffeur: U vervoert bewoners, inwoners uit de gemeente of kinderen naar revalidatie, afspraken, familiefeesten ... U beschikt over rijbewijs B.
  • Intern vervoer: U begeleidt bewoners van en naar de kine-zaal. U helpt mensen bij de opstart van zitfietsen en stimuleert bewoners het beste van zichzelf te geven.
  • Maatje: Bewoners die weinig bezoek ontvangen hebben graag een maatje. Iemand die een kopje koffie drinkt, een praatje maakt en voor gezelschap zorgt.
  • Wandelen: U bent geduldig om uw wandeltempo aan te passen aan dat van de bewoner. U bent graag buiten.
  • Groene vingers: Samen met de bewoners onderhoudt u de plantenbakken en terrassen op de verschillende verdiepingen. U weet iets van planten en maakt een tuin graag gezellig.
  • Maaltijden aan huis: Wij bereiden de maaltijden in onze keuken, u brengt de maaltijden tot bij de klanten thuis, op weekdagen tussen 9u30 en 13u.

Wat  bieden we?
Als vrijwilliger geeft u de dag van anderen een gouden randje. Maar vrijwilliger zijn bij Zorg Stekene biedt u natuurlijk ook wat. U ontvangt van ons een vrijwilligersvergoeding van 3 euro per dag. Daar bovenop krijgt u ook veel waardering van bewoners, cliënten en collega ’s. Met een vrijwilligersfeest, nieuwjaarsreceptie, jaarlijkse attentie op de dag van de vrijwilliger en in de kleine dingen laten we onze dankbaarheid voor uw inzet merken.

Bent u geïnteresseerd? Neem dan contact op met Kristien Swaeb, 03 432 27 42 of kristien.swaeb@zorgstekene.be. Kristien werkt op dinsdagen en woensdagen. 

Contact

Zorg Stekene

Adres
Kerkstraat 14A , 9190 Stekene Erkenningsnummer: CE605 Routebeschrijving
Tel.
03 432 29 00
info@zorgstekene.be

Volg ons op

Openingsuren

Vandaag

open van 08:45tot12:00 &13:30tot16:30

Morgen

Gesloten
Alle openingsuren